Over ons

Wij (Jarno 31jr en Nienke 28jr) wonen samen met onze Labradors in het buitengebied van Dalfsen (Overijssel),

Onze woonboerderij is gelegen aan De Stouwe, waarna de kennelnaam is vernoemt.  Een mooie landelijke plek met veel ruimte om en in het huis voor onze lab's!

De liefde voor het ras Labrador is begonnen, gezien ze op de boerderij waar Jarno werkzaam is een Labrador hadden (inmiddels in memoriam), het sociale karakter en de liefde wat je krijgt sprak ons erg aan, hierdoor zijn wij verzot geraakt van het ras de Labrador Retriever.

Toen wij in 2016 gingen samen wonen duurde het ook niet lang voordat wij ons eigen Labrador genaamd Lieve (Let's dance Fan twillens) hadden aangekocht, een heerlijke eigenwijze puber was ze, maar uit gegroeid tot een schat van een hond en is liever lui dan moe.

In 2018 kochten wij onze tweede Labrador erbij Lola (Dutchlab's Ravi), wat een verrijking voor ons en voor Lieve. Lola is een hele stabiele hond en baasgericht en heeft een grote werklust, waardoor Nienke samen met Lola jachttraining heeft gedaan.

Wij gingen ons meer en meer verdiepen in het ras en de droom ontstond bij ons samen om hobby-matig te willen fokken, maar gezien wij op dat moment in een rijtjes huis woonden, wat wij te klein vonden om deze droom te verwezenlijken. In 2019 zijn we verhuisd naar het platteland, waar in 2022 onze droom uit gekomen is met ons eerste nestje, waarvan wij April (De Stouwe Hoeve April) hebben aangehouden.

 

Wij zijn aangesloten bij De Nederlandse Labrador Vereniging en Labrador Kring Nederland.