ONS EERSTE NEST VAN LOLA-RIVER

Klik op lees meer voor het verhaal en foto's van het nest!

- 15 feb 2022 is Lola loops geworden.

- 27 Feb en 1 Mrt hebben Lola en River geslaagde date's gehad.

  Zowel met Lola (Dutchlab's Ravi) als River (Rijan Rangers Reddy For Anything) zijn de verplichte gezondheidsonderzoeken      gedaan, zoals HD, ED, ECVO ogen, DNA testen.  Ze voldoen allebei aan de eisen van beide verenigingen. 

- 28 maart is de dracht bevestigd via een echo.

- 17 april, Lola 7 weken drachtig.

-25 april, Röntgen 57 dagen dracht.

- 28 april is Lola bevallen van 4 teefjes, waarvan er één is dood geboren.

- 10 mei:

Het was even stil hier, afgelopen vrijdagmorgen 6 mei is ons een pupje (oudroze) overleden zonder enige symptomen, contact gelegd met de da-praktijk, vermoedelijk doodlig, ondanks de doodligstangen en ze lag hier ook onder. Kapot van verdriet waren wij. Enkele uren later begon er een nachtmerrie, pupje goud begon heel onrustig door de werpkist te kruipen, hard piepen met schel gekrijs. Nogmaals contact gelegd met de da-praktijk en we konden even later terecht, vermoedens herpes besmetting. Helaas hebben we pupje oudroze al begraven en konden we geen sectie meer doen. We kregen voor beide pupjes anti biotica injecties mee voor het hele weekend en het zullen hele spannende dagen worden, we hebben naast de warmtelamp die een goede tempratuur had, de volledige omgevingstempratuur ook opgeschroefd naar 30 graden, savonds begon ook pupje donker roze met onrust en schel gekrijs. Het ging door merg en been, hartverscheurend en nog vol verdriet van het overleden pupje , konden we alleen maar machteloos toekijken. Het voelde alsof ons niks gegund is in dit leven, naar 1,5 jaar onze droom van ons eerste nest te moeten uit stellen i.v.m. de kanker diagnose , was eindelijk onze droom werkelijkheid en werd het een nachtmerrie. Wetende dat fokken risico’s met zich mee brengt, hoop je dat dit je nooit zal overkomen.

Sinds zondagmiddag lijken beide pupjes aan de betere hand, ze zijn weer rustig, slapen , ze drinken en groeien goed, ook tijdens de zware dagen bleven ze dit gelukkig doen. Eentje had maandag morgen een hoge temp waardoor ze nog 5 dagen extra anti biotica krijgen voor de zekerheid. We durven nog niet te hard te juichen en de angst zit er nog goed in.Het kan nu niet vast gesteld worden als het inderdaad om herpes gaat, als ons nog een pupje ontvalt zullen we hierop een sectie laten doen.De vermoedens zijn wel groot, ook omdat de echo uit wees dat Lola een groot nest zal krijgen, en bij de röntgen ineens een klein nest zichtbaar was, het zorgt voor embryo sterfte en er is ook een pup doodgeboren, wat symptomen zijn van het virus.

Heel veel honden zijn drager van Herpes, zonder dat je dit merkt aan je hond. Het kan zich schuilhouden in het lichaam en bij stress situaties uiten, je hond kan dit oplopen doormiddel met andere honden te snuffelen of likken. Pups kunnen het mee krijgen via de uitdrijving in het geboortekanaal , of al eerder in de baarmoeder besmet raken.Je kunt blijkbaar net voor of na de dekking en voor de bevalling injecties laten zetten tegen herpes bij de teef, om de pups te beschermen hiervoor. Helaas heeft niemand hier ons over verteld.We geven niet de moed op en zullen als ons eigen gezondheid en de natuur het toelaat gezonde labradors blijven fokken, met in het vervolg de herpes injectie.

Lola is een super moeder en maakt het verder goed, en wij hopen van harte dat wij deze twee pups gezond en groot zien mogen worden. We blijven nog even in onze eigen bubbel in onze sauna woonkamer, alleen het witte strandzand mist nog.

 

- Gelukkig bleven de andere twee pupjes in leven, wij hebben ontzettend genoten van ons eerste nest hieronder wat foto's, voor meer foto's zie onze facebook of Instagram pagina. De Stouwe Hoeve June (Bailey) is bij een lieftallig gezin in Den Haag gaan wonen & De Stouwe Hoeve April (April) blijft binnen onze eigen roedel.